2016. március 10., csütörtök

Érzelmi blokkok feloldása

Érzelmi blokkok feloldása

ForráS: TheSecret

Érzelmi, érzési blokkok, energia blokkok. Ezek feloldása, és a tudatalattink reakciói határozzák meg életünk minőségét és vezetnek a sikeres boldog élethez

Itt az ideje az érzelmek feldolgozásának. Kezd el felszabadítani az érzelmekben lekötött energiát. Az érzelmek olykor lekötik az energiát és elfoglalják a belső teret, megakadályozva, hogy magasabb rezgési frekvenciákat elérjünk el.



Ahhoz, hogy megszabadulj az érzelmek csapdájának szorításából, meg kell adnod magadnak azt a szeretetet és figyelmet, amire szükséged van. Így átalakíthatod és visszanyerheted a lekötött energiáidat, hogy aztán újra felhasználva azokat tovább haladhass az életutadon, és rátalálj végre az életfeladatodra vagy a szíved választottjára.

Érzelmeink arra hivatottak, hogy megéljük, és nem arra, hogy elrejtsük őket! Minden érzelem, amelyet nem éltünk meg teljes mélységében, valahol elraktározódik a tudatalattinkban és arra vár, hogy egyszer újra elővegyük és teret adjunk neki. Viszont ha sokáig tároljuk a lelki raktárunkban, akkor ez az elnyomás különféle lelki és testi problémákhoz vezethet, pszichoszomatikus betegségek előidézője lehet!

Amikor kimondjuk az érzelmeinek, - még akkor is, ha nem mondjuk meg az okot, hogy miért érezzük magunkat rosszul - azonnal oldódik az érzelmi blokkunk.

Életünk során rengeteg olyan kellemetlenség ér bennünket, amelyek a tudat legmélyén raktározódnak el: traumák, sokkok, fájdalmak, megaláztatások, lelkiismereti problémák, amelyek - bár tudatosan már rég elfeledkeztünk róluk - még évek múlva is mérgezik a testünket és a lelkünket. Az ilyen blokkok akadályozzák a test és a lélek szabad energiaáramlását, ez pedig érzelmi gátlásokat, frusztrációkat, önértékelési zavarokat válthat ki, de akár testi tüneteket is okozhat. Gyakran nem is tudjuk, hogy mi áll mindennapi panaszaink hátterében.

A lelki blokkok háromféle múltból származhatnak. Egyes keleti felfogások szerint megjelenhetnek az előző életek meg nem oldott konfliktusai, de a magzati traumák is, illetve a születésünk óta eltelt időben történt események.

Ahogy azonban a lélek hat a testre, úgy a test is hat a lélekre: a megfelelő speciális módszerekkel feloldhatók a lelki blokkok, ily módon oldottabbá, életerősebbé válhatunk, és feltöltődhetünk energiával, önbizalommal, hirtelen egész más szemszögből kezdjük nézni az életünket, a mindig ugyanúgy ismétlődő helyzeteket. A múlt emléke megmarad az oldás után is, de már nem fog negatív érzelmi töltés kapcsolódni hozzá.

Sikeres megoldások, új lehetőségek


 


Bizonyos pszichoszomatikus tünetek is eltűnhetnek a kezelések hatására: enyhülhet például a gyomorfekély, a cukorbaj, az asztma, az allergia, a migrén. Felmelegedhetnek az állandóan hideg végtagok, megszűnhet a körömrágás, kevésbé kell számolnunk emésztési gondokkal.

Sérült gyökereink a következő területeken okoznak zavart: életben maradás képessége, a megélhetési források megteremtése, a létbiztonság, a stabilitás, a tartalékolás
tó környezet, ahol tárgyként bánnak a babával., az otthonunk megtartása. A kezelhetetlen mértékű adósság, a tartós munkanélküliség, a gyakori költözés, a pánikrohamok, ok nélküli állandó szorongások a gyökerekkel kapcsolatos komoly problémákat jeleznek.

A teljesség igénye nélkül, mik a fő okok, mikor és mitől sérülnek a gyökereink?
  • A magzati korban, ha az anya fél, létbizonytalanságban van.
  • Ha az anya vagy az apa, esetleg mindketten nem akarják a gyereket.
  • A születés után elszakadás az anyától, az első három év okozza a legmélyebb traumát. 
  • Inkubátor koraszülés miatt, tartós kórházi kezelés, állami gondozásba vagy örökbe adás stb. Enyhíti a helyzetet, ha az anyát helyettesítő személy mély szeretettel és elfogadással gondozza a kicsit, súlyosbítja a rideg, érzelmileg elutasít.
  • Elhanyagolás.
  • Az anya vagy testvér halála, ide beletartozik a ikertestvér méhen belüli elvesztése is. 
  • Az anyát vagy a testvéreket ért fizikai és lelki bántalmazás végignézése, végig hallgatása. 
  • A gyereket ért súlyos, életveszélyes események, bántalmazás, ahol a másik ember által elkövetett erőszak súlyosabban traumatizál, mint a balesetek. 
  • Az anya által történt kitagadás.
  • Gyerekkorban megélt, anyagi helyzetet érintő összeomlás, üldöztetés.
Az anya olyan viselkedése, ami miatt a gyerek az anyát kizárja az életéből, alkoholizmus, gyógyszer, drogfüggés, erkölcstelen életmód, ahol a gyerek – tévesen – úgy dönt, hogy ő több és jobb, mint az anyja. A személyisége lehet max a másik emberénél egészségesebb, teljesebb, tudatosabb, fejlettebb, de mint lélek egyenrangúak, egyformán értékesek vagyunk.

A földelés, a stabilitás megteremtése az anyagi világban akkor jöhet létre, ha ezeket a problémákat fel tudjuk tárni, megértéssel, belátással elfogadással a helyére kerülnek a dolgok és ami a legfontosabb és egyben a legnehezebb, a megélt érzelmi sérüléseket újra kell élni, feldolgozni és elfogadni.

Ha a gyökér-csakránkkal a Földre kapcsolódunk és sikerül elérni a megnyílást, a Földből felfelé áramló energia a tudatalattiból a tudatba emeli ezeknek a traumáknak más szóval érzelmi sérüléseknek az emlékeit, az elfojtott érzések kaotikus masszáját. 

Ha valaki blokkolja azt például, hogy újra átélje és feldolgozza annak az érzését, eltaszítják, ezzel betesz egy olyan beszűkülést okozó energia blokkot, amivel elzárja magát a Föld energiájától, vagyis attól, hogy az anyagi javak, a tápláló energiák harmonikusan beáramolhassanak az életébe. Ami még legalább olyan fontos, a visszaáramlás is blokkolva van, ami például azt jelenti, hogy a feleslegesen cipelt nehézségek visszaadása az ősöknek, a Földnek, szintén blokkolva van.

Semlegesíteni múltbéli traumákat, lenullázok minden régi negatív emléket, hogy az már ne fejtse ki hatását a jelenre. A múlt eseményei alapján gondolkodunk a jelenről. Ha megváltozik a múlthoz fűződő viszonyt, megváltozik a jelen is.

http://onmegvalositas.hu/comment/187

http://www.tarrdaniel.com/documents/Ezoteria/tudattalan_nyelve.html

A tudatalatti sokak számára félelmetes. Hiszen tárolja az összes olyan élményünket, amiket inkább lenyomtunk a feledés homályába, hogy ne kelljen emlékezni rájuk, mert kínosak, fájdalmasak. Elfelejtjük a saját emlékeinket, az érzéseinket, a saját részeinket. Ismeretlenné válnak a számunkra. Pedig ott vannak, léteznek, működnek, és úgy befolyásolják az életünket alattomban, hogy közben nem vagyunk hajlandóak tudomást venni róluk.

Félünk önmagunktól. Félünk azoktól a részeinktől, amiket nem ismerünk. Holott régen ismertük, de inkább elfelejtettük őket, hogy ne kelljen velük szembenézni. A legnagyobb részünket nem ismerjük. Akkor hogy is állunk az önismerettel, emberek? Kinek az életét éljük, ha önmagunk legnagyobb része rejtve van előttünk?

Előfordulhat, hogy te azt választod, hogy hallgatsz a félelmeidre, hogy „de biztos, hogy nálam ez egész másképpen van… hú, mi lesz, ha nekem nem működik...” és mégis inkább maradsz a biztonságosnak hitt, jól ismert megszokás mélyén, állandóan szembesülve a nehézségekkel, a drámákkal, a szenvedéssel.

Jéghegy-hasonlat Sigmund Freud

Freud szerint a tudat csak a jéghegy csúcsa, és ahogy a víz felszíne alatt meghúzódik a jéghegy óriási tömege, ugyanúgy van jelen a tudatalatti is a személyiségünkben. Szerinte minden érzelemnek és cselekedetnek oka van, bár az ok lehet, hogy a tudatalattiban rejtőzik.


Képzeld el azt, hogy hogyan láthatja a világot egy gyermek, aki nem tud beszélni még. Az első napokban, években történtek belevésődnek az agyba és egy szavakon túli tartományban tároljuk őket. Ezek az emlékek megfoghatatlanok, de mind ott rejtőznek a tudatalattiban.

Mivel van elméd; legjobb, ha használni is megtanulod.

Két szinten működik: a tudatos vagy racionális és a tudat alatti vagy irracionális szinten. Tudatos elméddel gondolkodol, megszokott gondolataid pedig tudatalattidba süllyednek, és tudatalattidat természetüknek megfelelő teremtésre késztetik. Tudatalattid az érzelmeid székhelye, ez a teremtő elme. Jó gondolataidat jó eredmények követik. Ha gonosz dolgokra gondolsz, gonosz eredményekkel számolhatsz - így működik az elméd.

Sose feledd: ha tudatalattid elfogad egy eszmét, rögvest hozzálát végrehajtásához. Érdekes és megfoghatatlan igazság ez: a tudat alatti törvénye egyaránt vonatkozik a jó és a káros elképzelésekre. Ha negatív módon alkalmazzuk, kudarcot, frusztrációt, boldogtalanságot okoz. Ha viszont szokásszerű gondolataink harmonikusak és konstruktívak, tökéletes egészséget, sikert, jómódot teremthetünk magunknak.

A helyes gondolkodás, a helyes érzelmek kialakításának elengedhetetlen előfeltétele a lélek békéje és a test egészsége. Bármit kijelenthetsz gondolatban: ha lelked mélyén igaznak érzed, tudatalattid elfogadja, és kézzelfogható valóságot teremt belőle számodra.

Mindössze azt kell elérned, hogy tudatalattid elfogadja elképzelésedet, s akkor saját tudatalattid törvénye előteremti az áhított egészséget, békességet vagy pozíciót. Add ki a parancsot, tedd közzé a nyilatkozatot, és tudatalattid engedelmesen reprodukálja a mintául belenyomott elképzelést! Ilyen az elméd törvénye: a tudatos elmédben forgatott gondolat természetének megfelelő választ várhatsz tudatalattidtól is.

Pszichológusok és pszichiáterek rámutattak, hogy amikor tudatalattidba gondolatok jutnak tovább, benyomások érik az agysejteket. Mihelyt tudatalattid elfogad egy ötletet, azonnal munkálkodni kezd a végrehajtásán.

Jó gondolat helyébe jót várj! Rossz gondolat helyébe rosszat várj! Az vagy, amit egész nap gondolsz.

Tudatalattid nem vitatkozik. Elfogadja tudatos elméd kijelentéseit. Lehet, hogy úgy érzed: “Nem engedhetem meg magamnak." Mégse mondd ki! Válassz jobb gondolatot, jelentsd ki: “Igenis megveszem. Lelkileg elfogadom."

Tudatalattidnak nincs humorérzéke. Amit kimondasz, megvalósítja.